Jørgen Bockhoff, Tavlebygger hos Fleks Tavler

Effektiv ledningsmaskine betyder bedre arbejdsmiljø

Tavlemontør Jørgen Bockhoff har netop afsluttet sit arbejde på en effekttavle. Ledningerne der er monteret i effekttavlen er spyttet ud fra en fuldautomatisk ledningsmaskine.

”Det er fantastisk at bruge ledninger fra ledningsmaskinen. Det er bedre arbejdsmiljø, da jeg ikke skal stå og klippe og afisolere ledninger, som er hårdt for hænderne. Samtidigt så sparer vi en masse tid, så vi kan løse opgaverne mere effektivt,” fortæller Jørgen, som har været tavlemontør i Fleks Tavler siden 2011.  

Ledningsmaskinen laver ledninger i mange forskellige længder med høj hastighed. Den kan lave 400 ledninger på ca. 40 minutter. Og ledningerne er både afisolerede og med tyller – direkte klar til brug i eltavlerne.  

I maj 2022 blev Fleks Tavler opkøbt af Pro-Automatic, og på de knap 2 år, er der sket en markant udvikling på matriklen i Vejle. Både arealet og medarbejderstaben er doblet op.

Vækst og optimeringer af arbejdsprocesser

”Vi har oplevet det positivt at blive en del af noget større. Vores lokaler har fået en makeover, vi har mere plads at boltre os på, og nye lysarmaturer er blevet opsat i hallerne. Det har betydet en verden til forskel at få ordentligt lys til arbejdet på eltavlerne,” fortæller Jørgen.

Nogle af ordrerne til Pro-Automatic produceres af Fleks Tavler, da fleksibiliteten er stor især ved mindre ordrer. Det ligger i Fleks Tavlers DNA at være fleksibel og lave kundetilpassede løsninger. Oprindeligt var det også præcis ordet Fleksibel, der skabte navnet Fleks Tavler tilbage i 1992, fortæller grundlæggeren Lars Christensen.

”Jeg oplever flere faglige udfordringer de seneste år, og det tiltaler mig. Jeg har været branchen i 32 år som elektriker og tavlemontør, og derfor er det altså skønt med flere produktområder og mere avancerede eltavler. Samtidigt så har Pro-Automatic en større produktion, og vi oplever at nogle af vores arbejdsprocesser løbende bliver optimeret qua deres erfaringer og Andreas Munkøes mindset ikke mindst, fortæller Jørgen. 

Jørgen Bockhoff, Tavlemontor hos Fleks Tavler
Jørgen Bockhoff, Tavlemontor hos Fleks Tavler